Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednotka sboru dobrovolných hasičů Stebno je zařazena jako JPO III.Do této kategorie se naše jednotka zařadila k 1.9.2010

Jako jednotka s územní  působností zajištujeme požární ochranu především v obcích: STEBNO,SUCHÁ,MILBOHOV,CHVALOV A PODLEŠÍN.

Dále jsme zařazeni dle Poplachového plánu v prvním stupni poplachu pro obce: HOSTOVICE,DUBICE,MORAVANY,RADEJČÍN,HABROVANY,ŘEHLOVICE,HABŘÍ.

Dále jsme zařazeni dle Poplachového plánu v druhém stupni poplachu pro obce: DOLNÍ ZÁLEZLY,MĚSTO TRMICE,MĚSTSKÉ ČÁSTI ÚSTÍ NAD LABEM - BRNÁ ,KLÍŠE, HOSTOVICE, VAŇOV, PŘEDLICE, SVÁDOV A OLEŠNICE. 

Jednotka je také předurčena pro zásahy na Dálnici D8 úsek Řehlovice - Trmice a Trmice - Předlice a R63 v úseku Řehlovice - Teplice.

Další předuřčenost jednotku je na úseku OCHRANY OBYVATEL, kdy jsme v případě potřeby plnit specifické úkoly (např. příprava a stavba evukačního střediska, činnost o povodních atd.)

STEBNO

Obec Stebno se nachází zhruba 5,5 km od centra Ústí nad Labem,na náhorní plošině Českého středohoří,ohraničené hlubokými údolími řek Labe a Bíliny.Ke dnešnímu dni zde žije 470 obyvatel.Mezi zajímavosti patří kostel sv.Šimona a Judy.

Obrazek

steb.jpg

 

PODLEŠÍN

Podlešín se nachází v nadmořské výšce 430 m.n.m.První zmínka o Podlešíně je již z roku 973.Během třicetileté války byla obec zcela vypálena.Začíná zde Podlešínský potok,který po necelých 2 kilometrech vytváří Vaňovský vodopád,někdy též zvaný Podlešínský vodopád.Ten představuje se svojí výškou 12 m největší vodopád v oblasti Českého středohoří.V horní části potoka stával mlýn na obilí.Rozvaliny mlýna se nachází pod obcí a jsou přezdívány Čertův mlýn.Lidé se kdysi  tomuto místu zdaleka vyhýbali.

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

CHVALOV

Chvalov se nachází v nadmořské výšce 362 m.n.m.Od roku 1992 spadá pod Obec Stebno.

Obrazek

Obrazek

 

SUCHÁ

V Obci Suchá se nachází kaple zasvěcená patronu všech hasičů a to sv.Floriánovi.

Obrazek

Obrazek

 

MILBOHOV

Obec Milbohov je Slovanského původu a byla založena v 11.století kdy tudy vedla Zemská obchodní stezka z Prahy do Saska. 

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.